POČITNICE Z BIOEXOM V LJUBLJANI

Že enajsto leto zapored bomo na Biotehniški fakulteti
organizirali POČITNICE Z BIOEXOM.

Bioexo počitnice pomenijo veliko več kot le igre, druženje otrok, ustvarjanje in raziskovanje narave. Pod vodstvom izkušenih mentorjev članov našega društva se otroci naučijo oskrbe eksotičnih hišnih ljubljenčkov, rokovanja z njimi in spoštovanja do teh nenavadnih živali. Zagotavljamo kakovostno preživete urice in številna nova spoznanja iz sveta naravoslovja. Za osnovnošolce je na voljo pet tednov dejavnosti in polovičen teden zadnje tri dneve pred šolo.

Dnevno po zbiranju otroke čaka malica, po malici sledi predavanje o tematiki dneva, nato sledi dejavnost ali eksperiment, zatem se posvetijo svojim živalim do kosila. Po kosilu si pogledajo dokumentarni film s tematiko dneva, nato se ponovno posvetijo svojim živalim, ustvarjajo, eksperimentirajo, na koncu pa so športno aktivni. Pred odhodom se še podprejo s pecivom in osvežilnim sokom ter (zelo neradi) odidejo domov.

Dejavnosti potekajo od 7.30 do 15.30 ure. Obiščemo tudi živalski vrt ali podobno ustanovo. Letos je v načrtu z vlakom obiskati Bled ter razstavo Čudovite zverinice – Magical Beasts, obisk pa izkoristiti tudi za kopanje v blejskem jezeru. Vmesne urice so posvečene športnim aktivnostim, igram z žogo, medsebojnemu spoznavanju in eksperimentiranju. Posebnost našega programa je tudi da po uvodnem spoznavanju prilagodimo dejavnosti skupini in poudarimo tisti del, ki je udeležencem všeč.

Vključeno je kosilo, malica, napitki in sadje.

  1. teden od 1.7. do 5.7.2024
  2. teden od 8.7 do 12.7.2024 
  3. teden od 15.7 do 19.7.2024 
  4. teden od 22.7 do 26.7.2024  
  5. teden od 19.8. do 23.8.2024                                                              6. teden od 26. do 30.8.2024