Počitniške dejavnosti

KAJ OBSEGAJO NAŠE DEJAVNOSTI IN ZA KOGA SO PRIMERNE

Program so eksotične živali, skrb zanje, doživljanje narave, živali, druženje in skrb drug za drugega. Skupaj smo običajno od 8h do 16h, razen v primeru ko so tabori kjer prespimo. To bo pri Taborih za vedoželjne glave in za najstnike. Počitnice z Bioexom so primerne za šolske otroke od prvega do devetega razreda, ravno tako tabor za raziskovalce in Obiski ZOO. Tabor za najstnike pa je primeren za mlade od 8.razreda osnovne šole do četrtega letnika srednje šole.

TERMINI IN LOKACIJE

AKTUALNO!!!

  • Tabor za vedoželjne glave v PIRANU na Morski biološki postaji od 28.10. do 1.11.2019;

Naše dejavnosti so naslednje:

  • poletno počitniško varstvo Počitnice z Bioexom na Biotehniški fakulteti v Ljubljani;
  • Tabor za vedoželjne glave v PIRANU na Morski biološki postaji
  • Bioexo tabor za najstnike
  • Spoznaj ZOO in Slovenijo z obiski slovenskih ZOOjev

VIDEO POČITNIC 

PRIJAVNICA ZA POČITNICE Z BIOEXOM

Pogodbe ni potrebno natisniti ampak ob prijavi vi kliknete potrditveno okno, da ste jo prebrali in se z njo strinjate. S tem se izognemo preveliki papirologiji.

POGODBA : pogodba pocitnice z bioexom 2019

V letu 2020 so predvideni naslednji termini

CENIK PROGRAMA

     A. V primeru Počitnic z Bioexom je 134,20 EUR.

     B. V primeru Tabora za najstnike v Vivariju Bioexo v Kopru je 219 €

     C. V primeru Tabora za vedoželjne glave  je cena 229€

     D. V primeru Spoznaj ZOO in Slovenijo je cena 229€.

V ceni je vključena prehrana (počitnice z Bioexom – malica kosilo, sadje, pijača) animacija od 8.00 do 16.00 (cel dan pri taborih) in obisk živalskega vrta ali podobne ustanove. V primeru spoznavaj Slovenijo tudi kombi prevoz in vstopnine.

Novi prijatelji so pa gratis 😉

Povzetek vsebine programa :

POČITNICE Z BIOEXOM V Ljubljani na Biotehniški fakulteti in  pomenijo igre, ustvarjanje in raziskovanje pod vodstvom izkušenih mentorjev, v spremstvu biologinje. Vaši otroci kakovostno preživijo urice počitnic, na čudovitih lokacijah ob Oddelku za Biologijo Biotehniške fakultete, in Vivarija Bioexo v Kopru. Otroci pridobijo številna spoznanja iz živalskega in nekoliko tudi rastlinskega sveta.

Vsak otrok dobi na začetku tedna svojo žival v terariju za katero skrbi cel teden, pod vodstvom animatorjev premaga morebitni strah, se nauči z njo rokovati in tekom tedna spoznava njeno življenje ter pridobi spoštovanje do živih bitij.

Obiščemo tudi naravoslovno ustanovo v bližini lokacije. Vsak dan je posvečen drugi tematiki iz narave, posvetimo se eksotičnim živalim, opazovanju vedenja živali, rastlinam, živalim v živalskem vrtu ter tudi prazgodovini in dinozavrom. Vmesne urice so posvečene tudi športnim aktivnostim, igram z žogo, medsebojnemu spoznavanju in eksperimentiranju.

Dnevno po zbiranju otroke čaka malica, po malici sledi predavanje o tematiki dneva, nato sledi dejavnost ali eksperiment, zatem se posvetijo svojim živalim do kosila. Po kosilu si pogledajo dokumentarni film s tematiko dneva, nato se ponovno posvetijo svojim živalim, ustvarjajo, eksperimentirajo, na koncu pa so športno aktivni. Pred odhodom se še podprejo s pecivom in osvežilnim sokom ter (zelo neradi) odidejo domov.

Termini: od 1.7.do 31.8.2019

Tabor za srednješolce 

Ponovno bo letos TABOR ZA SREDNJEŠOLCE, ki bo organiziran  v Vivariju Bioexo v Kopru, na njega pa se lahko prijavijo učenci 8 in 9.razredov ter srednješolci.  Cena za šest polnih penzionov na morju pa bo 229€. Mladina skrbi za eksotične živali in promocijo razstave, se zabava in uživa na morskem zraku. Spoznajo delo Vivarija, nekatere morske organizme, obiščejo akvarij in muzej školjk, predvsem se pa veliko zabava. Število mest je omejeno, zato svetujemo zgodnje prijave.

Tabor za vedoželjne glave 

Tudi letos organiziramo petdnevni RAZISKOVALNI TABOR ZA VEDOŽELJNE GLAVE, ki pa bo tokrat potekal v Kopru, vendar večina dejavnosti poteka v naravi. Cena je 229€ za pet polnih penzionov. Otroci uživajo na taboru, kjer prespijo, raziskujejo zaledje Obale ter okolice, opazujejo podvodno živalstvo ali uživajo zgolj v igranju igric in druženju. Določene dneve dobijo razne naloge povezane z naravo in primorskim svetom.

Spoznaj ZOO in Slovenijo

Novost letošnjega leta je počitniško varstvo na katerem bo skupinica otrok spoznavala Slovenijo in vsak dan obiskala ustanovo z živalmi, Mini ZOO ali podobno. Otroci se bodo vsak dan zbrali v Ljubljani in s kombijem nato šli na pot po Sloveniji. Obiskali bomo Reptilien ZOO v Celovcu, Akvarij Maribor. Botanični vrt Raznolikost, ZOO Park Rožmanec. mogoče Zoo Polegek, Akvarij Piran, si ogledali nekaj naravnih znamenitosti v bližini, se včasih šli kopat in imeli piknik v naravi. Kjer bo možno bomo pokukali v zakulisje ustanov in prostovoljno pomagali pri oskrbi živali. Vsak dan se bomo vračali v Ljubljano na zbirno mesto. Cena  je 229€, z vključenimi vstopninami, prehrano in prevozom. Število udeležencev je omejeno na osem.

Izvajalci:

Organizatorka, Nika Leben mag. biologije, mentorica naravoslovnega krožka na OŠ Stražišče, izvajalka strokovnih delavnic in naravoslovnih dni na osnovnih in srednjih šolah, vodja počitniških dejavnosti od leta 2013.

Animator Anže Novak, veterinarski tehnik, športnik in študent fakultete za varnostne vede, izvajalec strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva na osnovnih in srednjih šolah.

Animatorka Nika Glavina, dijakinja veterinarske šole, izvajalka strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva na osnovnih in srednjih šolah.

Animatorka Jerca Starc biologinja, animatorka v ZOO LJubljana, izvajalka strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva na osnovnih in srednjih šolah.

Animator Jan Vodovnik biolog, animator v ZOO Ljubljana, izvajalka strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva na osnovnih in srednjih šolah, ljubitelj in rejec malih živali, še posebej kuncev.

Animatorka Lara Tavčar dijakinja Bioteniške srednje šole, ljubiteljica in rejka malih živali, še posebej glodalcev.

Jana Novak učiteljica Biologije in ljubiteljica živali.

Prijave sprejemamo elektronsko od 22.4.2019 naprej na naslednjih povezavi:

PRIJAVNICA ZA POČITNICE Z BIOEXOM

Pogodbe ni potrebno natisniti ampak ob prijavi vi kliknete potrditveno okno, da ste jo prebrali in se z njo strinjate. S tem se izognemo preveliki papirologiji.