Počitniške dejavnosti

TERMINI IN LOKACIJE

Naše dejavnosti so naslednje:

  • poletno počitniško varstvo Počitnice z Bioexom v Ljubljani in en teden v Arboretumu Volčji potok,
  • Tabor za vedoželjne glave v Luciji,
  • Bioexo tabor za najstnike na Morski biološki postaji v Piranu in
  • novost – Spoznaj ZOO in Slovenijo z obiski slovenskih ZOOjev.

VIDEO POČITNIC 

PRIJAVNICA ZA POČITNICE Z BIOEXOM

Pogodba za počitniške dejavnosti se nahaja tule: pogodba pocitnice z bioexom2018

Pogodbe ni potrebno natisniti ampak ob prijavi vi kliknete potrditveno okno, da ste jo prebrali in se z njo strinjate. S tem se izognemo preveliki papirologiji.

V letu 2018 so predvideni naslednji termini

1. teden 25.6.-29.6.2018 v Ljubljani na Biotehniški fakulteti (še 4 prosta mest)

in 25.6.-29.6.2018 v Luciji raziskovalni tabor s terenskim raziskovalcem Nejcem Rabuza (termin je poln)

2. teden 2.7.- 6.7.2018 vzporedno v Ljubljani na Biotehniški fakulteti (termin je poln),

2.7.- 6.7.2018 v Arboretumu Volčji potok,  (termin je poln)

ODPOVEDAN TERMIN na Morski biološki postaji Piran, 2.7.- 6.7.2018 zaradi premajhnega števila prijav

2.7.- 6.7.2018 v Luciji trenutno le štirii prijave – če uspemo zbrati še štiri bo termin izveden (termin smo odpovedali)

3. teden 9. – 13.7.2018 v Ljubljani na Biotehniški fakulteti (še 4 prosta mesta)

in 9. – 13.7.2018 na Morski biološki postaji Piran (še 2 prosti mesti)

4. teden 16. – 20.7.2018 v Ljubljani na Biotehniški fakulteti (termin je poln)

5. teden 23. – 28.7.2018 v Ljubljani na Biotehniški fakulteti (termin je poln)

6.teden 20. do 24.8.2018 v Ljubljani na Biotehniški fakulteti (termin je poln)

7. teden 27.8 – 31.8.2018 v Ljubljani na Biotehniški fakulteti (termin je  poln)

od 27. do 31.8. 2018 ZOO in Spoznavanje Slovenije (termin je poln)

Program so eksotične živali, skrb zanje, doživljanje narave, druženje in skrb drug za drugega. Skupaj smo običajno od 8h do 16h.

CENIK PROGRAMA:

     A. V primeru Počitnic z Bioexom je 120 EUR.

     B. V primeru Tabora na Morski Biološki postaji v Piranu je 200 €

     C. V primeru Tabora za vedoželjne glave v Luciji  je cena 200€

     D. V primeru Spoznaj ZOO in Slovenijo je cena 170€ (Akcija!)

V ceni je vključena prehrana (počitnice z Bioexom – malica kosilo, sadje, pijača) animacija od 8.00 do 16.00 (cel dan pri taborih) in obisk živalskega vrta ali podobne ustanove. V primeru spoznavaj Slovenijo tudi kombi prevoz in vstopnine.

Novi prijatelji so pa gratis 😉

Povzetek vsebine programa :

POČITNICE Z BIOEXOM pomenijo igre, ustvarjanje in raziskovanje pod vodstvom izkušenih mentorjev, v spremstvu biologinje. Če želite da vaši otroci kakovostno preživijo urice počitnic, na čudovitih lokacijah ob Oddelku za Biologijo Biotehniške fakultete, Arboretuma Volčji potoka Otroci pridobijo številna spoznanja iz živalskega in nekoliko tudi rastlinskega sveta.

Vsak otrok dobi na začetku tedna svojo žival v terariju za katero skrbi cel teden, pod vodstvom animatorjev premaga morebitni strah, se nauči z njo rokovati in tekom tedna spoznava njeno življenje ter pridobi spoštovanje do živih bitij.

Obiščemo tudi živalski vrt ali prirodoslovni muzej ali podobno ustanovo v bližini lokacije. Vsak dan je posvečen drugi tematiki iz narave, posvetimo se eksotičnim živalim, opazovanju vedenja živali, rastlinam, živalim v živalskem vrtu ter tudi prazgodovini in dinozavrom. Vmesne urice so posvečene tudi športnim aktivnostim, igram z žogo, medsebojnemu spoznavanju in eksperimentiranju.

Dnevno po zbiranju otroke čaka malica, po malici sledi predavanje o tematiki dneva, nato sledi dejavnost ali eksperiment, zatem se posvetijo svojim živalim do kosila. Po kosilu si pogledajo dokumentarni film s tematiko dneva, nato se ponovno posvetijo svojim živalim, ustvarjajo, eksperimentirajo, na koncu pa so športno aktivni. Pred odhodom se še podprejo s pecivom in osvežilnim sokom ter (zelo neradi) odidejo domov.

Termini: 25. do 29.6.2018, 2. do 6.7.2018, 9. do 13.7.2018, 16. do 20.7.2018 in 23. do 28.7.2018 v Ljubljani v Arboretumu samo 2. do 6.7.2018.

Tabor za srednješolce na Morski Biološki postaji

Ponovno bo letos TABOR ZA SREDNJEŠOLCE, ki bo organiziran na Morski biološki postaji v Piranu, na njega pa se lahko prijavijo učenci 8 in 9.razredov ter srednješolci. Potekal bo na Morski biološki postaji Piran  prvi teden od 2. do 6.7.2018 in od 8. do 13.8.2018. Cena za pet polnih penzionov na morju pa bo 200€. Letos smo za en dan skrajšali program, saj veliko družin za vikend načrtuje že odhod na svoj dopust. Mladina skrbi za eksotične živali in promocijo razstave, se zabava in uživa na morskem zraku. Spoznajo delo morske biološke postaje, nekatere morske organizme, obiščejo akvarij in muzej školjk, predvsem se pa veliko zabava. Število mest je omejeno, zato svetujemo zgodnje prijave. Termin 9. do 13.7.2018.

Tabor za vedoželjne glave v Luciji

Zaradi zelo pozitivnih izkušenj pa tudi letos organiziramo petdnevni RAZISKOVALNI TABOR ZA VEDOŽELJNE GLAVE v hribu nad Lucijo, kjer bomo spali v šotorih in uživali življenje v naravi. Število mest je zelo omejeno, saj za ta tabor sprejmemo samo 9 otrok v starosti od 8. – do 12. leta. Cena pa je 200€ za pet polnih penzionov. Otroci uživajo pri spanju v šotorih, raziskovanju okolice, raziskovanju podvodnega živalstva ali zgolj v igranju igric in druženju. Določene dneve dobijo razne naloge povezane z naravo in primorskim svetom. Termina sta dva – konec junija z Nejcem Rabuzo 25. do 29.6.2018 in začetek julija 2. do 6.7.2018.

NOVO!!! Spoznaj ZOO in Slovenijo

Novost letošnjega leta je počitniško varstvo na katerem bo skupinica otrok spoznavala Slovenijo in vsak dan obiskala ustanovo z živalmi, Mini ZOO ali podobno. Otroci se bodo vsak dan zbrali v Ljubljani in s kombijem nato šli na pot po Sloveniji. Obiskali bomo Reptilien ZOO v Celovcu, Akvarij Maribor. Botanični vrt Raznolikost, ZOO Park Rožmanec. mogoče Zoo Polegek, Akvarij Piran, si ogledali nekaj naravnih znamenitosti v bližini, se včasih šli kopat in imeli piknik v naravi. Kjer bo možno bomo pokukali v zakulisje ustanov in prostovoljno pomagali pri oskrbi živali. Vsak dan se bomo vračali v Ljubljano na zbirno mesto. Akcijska cena za prvo izvedbo je 170€, z vključenimi vstopninami, prehrano in prevozom. Število udeležencev je omejeno na osem. Termin avgusta 27. do 31.8.2018.

Izvajalci:

Organizatorka, Nika Leben mag. biologije, mentorica naravoslovnega krožka na OŠ Stražišče, izvajalka strokovnih delavnic in naravoslovnih dni na osnovnih in srednjih šolah, vodja počitniških dejavnosti od leta 2013.

Animatorka Živa Makar, Inženir agronomije, z nami sodeluje od leta 2013, izvajalka strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva na osnovnih in srednjih šolah.

Animatorka Maruša Fon veterinarski tehnik, študentka Veterinarske fakultete, animatorka počitniških dejavnosti od leta 2013, izvajalka strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva na osnovnih in srednjih šolah.

Animator Anže Novak, veterinarski tehnik, športnik in študent fakultete za varnostne vede, izvajalec strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva na osnovnih in srednjih šolah.

Animatorka Nika Glavina, dijakinja veterinarske šole, izvajalka strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva na osnovnih in srednjih šolah.

Animatorka Manca Ozvatič, študentka, izvajalka strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva na osnovnih in srednjih šolah.

Animatorka Valerija Fujs, študentka pedagoške fakultete, izvajalka  delavnic na razstavi in počitniških dejavnosti

Animatorka Jerca Starc biologinja, animatorka v ZOO LJubljana, izvajalka strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva na osnovnih in srednjih šolah.

Animator Jan Vodovnik biolog, animatorka v ZOO Ljubljana, izvajalka strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva na osnovnih in srednjih šolah, ljubitelj in rejec malih živali, še posebej kuncev.

Animatorka Karmen Maržetko Diplomirani zootehnik, zaposlena kot oskrbnica v ZOO Ljubljana, izvajalka delavnic društva na osnovnih šolah.

Animator Nejc Rabuza, dijak, terenski raziskovalec, športnik, izvajalec strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva na osnovnih in srednjih šolah.

Prijave sprejemamo elektronsko od 1.1.2018 naprej na naslednjih povezavi:

PRIJAVNICA ZA POČITNICE Z BIOEXOM

Pogodba za počitniške dejavnosti se nahaja tule: pogodba pocitnice z bioexom2018

Pogodbe ni potrebno natisniti ampak ob prijavi vi kliknete potrditveno okno, da ste jo prebrali in se z njo strinjate. S tem se izognemo preveliki papirologiji.