Počitniške dejavnosti

KAJ OBSEGAJO NAŠE DEJAVNOSTI IN ZA KOGA SO PRIMERNE

Poudarek naših programov so eksotične živali, skrb zanje, doživljanje narave, živali, druženje in skrb drug za drugega. Skupaj smo običajno od 8h do 16h, razen v primeru, ko so tabori kjer prespimo. To bo pri Taborih na Krvavcu, v Piranu in na Bledu. Počitnice z Bioexom so primerne za šolske otroke od prvega do devetega razreda. Tabor za najstnike pa je primeren za mlade od 7.razreda osnovne šole do četrtega letnika srednje šole.

NOVO!!!  POLETNI TABOR NA KRVAVCU – BIOEXO SUMMER CAMP

Bioexo dogodivščinam se pridružuje še eno aktivno preživljanje počitniških dni. Bioexo se je spoprijateljil z RTC Krvavec in skupaj smo za vaše otroke pripravili poletni tabor na Krvavcu.

LOKACIJE

Naše tradicionalne dejavnosti so naslednje:

 • poletno počitniško varstvo Počitnice z Bioexom na Biotehniški fakulteti v Ljubljani
 • Bioexo tabor za najstnike na Morski biološki postaji Piran
 • Tabor na Razstavi Čudovite živali Bled
 • Aktivni doživljajski teden na Krvavcu Bioexo Summer Camp

PROSTI TERMINI POLETJA 2021:

TABOR NA BLEDU —> PRIJAVA

 1. teden od 2. do 6.8.2021 ŠE TRI PROSTA MESTA
 2. teden od 23.8. do 27.8.2021 ŠE DVE PROSTI MESTI

DOŽIVLJAJSKI TABOR NA KRVAVCU – BIOEXO SUMMER CAMP

 1. TEDEN 12.7 do 16.7.2021 ŠE DVE PROSTI MESTI (rezervni termin 15. do 20.8.2021 v primeru večjega povpraševanja) —> PRIJAVA

ZASEDENI TERMINI 

POČITNICE Z BIOEXOM NA BIOTEHNIŠKI FAKULTETI od 28.6. do 30.7. in 16.- 27.8.2021  —> PRIJAVA

1. teden od 28.6. do 2.7.2021 (termin je poln!)*

2. teden od 5.7. do 9.7.2021 (termin je poln!)*

3. teden od 12.7 do 16.7.2021 (termin je poln!)*

4. teden od 19.7 do 23.7.2021 (termin je poln!)*

5. teden od 26.7 do 30.7.2021 (termin je poln!)*

6.teden od 16.8. do 20.8.2021 (termin je poln!)*

7. teden od 23.8. do 27.8.2021 (termin je poln!)*

Z rdečo barvo in tekstom (termin je poln!) je označen teden ki ima že polne skupine, se pa lahko vpišete v čakalno vrsto.

TABOR V PIRANU NA MORSKI BIOLOŠKI POSTAJI —> PRIJAVA

 1. teden od 10.7. do 15.7.2021 (termin je poln!)

V kolikor si želite udeležiti nekega termina ki je že poln, se lahko vseeno vpišete na čakalno listo, na tak način da naredite prijavo na tisti teden, mi vam pa pošljem potrdilo o vpisu na čakalno listo. V kolikor bo prišlo do sprostitve prostih mest pa vas bomo obvestili.

PRIJAVNICA ZA POČITNICE Z BIOEXOM, 

PRIJAVNICA ZA TABOR NA MORSKI BIOLOŠKI POSTAJI

PRIJAVNICA ZA TABOR NA RAZSTAVI AMAZING ANIMALS BLED

PRIJAVNICA ZA DOŽIVLJAJSKI TABOR NA KRVAVCU

Pred izpolnitvijo prijavnice si preberite določila te pogodbe:

POGODBA počitnice z bioexom 2021

Pogodbe ni potrebno natisniti ampak ob prijavi vi kliknete potrditveno okno, da ste jo prebrali in se z njo strinjate. S tem se izognemo preveliki papirologiji.

CENIKI PROGRAMA:

 • Počitnice z Bioexom so 150,00 EUR na teden (od ponedeljka do petka).
 • Tabora v Piranu ali na Bledu, kjer so vključene nočitve je 250€ (cena z vključenim 22% DDV).
 • Doživljajski teden na Krvavcu z vključenimi adrenalinskimi dejavnostmi v Poletnem parku Krvavec pa 300€ na udeleženca.

V vseh primerih velja popust za drugega (ali tudi tretjega) otroka iz iste družine v višini 10€ na otroka.

V ceni je vključena prehrana (počitnice z Bioexom – malica, kosilo, sadje, pijača) animacija od 8.00 do 16.00 in obisk živalskega vrta ali podobne ustanove. V primeru tabora tudi večerja in nočitev. Zgoraj pa je našteto tudi katera doživetja so vključena v doživljajski teden na Krvavcu.

Novi prijatelji, zabava in znanje mimogrede, so pa gratis 😉

Povzetek vsebine programa (VIDEO POČITNIC) :

POČITNICE Z BIOEXOM v Ljubljani na Biotehniški fakulteti Program je primeren za otroke rojene leta 2014 in starejše. V program vključimo spoznavanje živali,  igre, ustvarjanje in raziskovanje pod vodstvom izkušenih mentorjev. Vaši otroci kakovostno preživijo urice počitnic, na čudovit lokaciji ob Oddelku za Biologijo Biotehniške fakultete. Otroci pridobijo številna spoznanja iz živalskega in nekoliko tudi rastlinskega sveta.

Vsak otrok dobi na začetku tedna svojo žival v terariju za katero skrbi cel teden, pod vodstvom animatorjev premaga morebitni strah, se nauči z njo rokovati in tekom tedna spoznava njeno življenje ter pridobi spoštovanje do živih bitij.

Obiščemo tudi naravoslovno ustanovo v bližini lokacije. Vsak dan je posvečen drugi tematiki iz narave, posvetimo se eksotičnim živalim, opazovanju vedenja živali, rastlinam, živalim v živalskem vrtu ter tudi prazgodovini in dinozavrom. Vmesne urice so posvečene športnim aktivnostim, igram z žogo, medsebojnemu spoznavanju in eksperimentiranju. Posebnost našega programa je tudi da po uvodnem spoznavanju prilagodimo dejavnosti skupini in izvajamo tisti del, ki je udeležencem všeč.

Dnevno po zbiranju otroke čaka malica, po malici sledi predavanje o tematiki dneva, nato sledi dejavnost ali eksperiment, zatem se posvetijo svojim živalim do kosila. Po kosilu si pogledajo dokumentarni film s tematiko dneva, nato se ponovno posvetijo svojim živalim, ustvarjajo, eksperimentirajo, na koncu pa so športno aktivni. Pred odhodom se še podprejo s pecivom in osvežilnim sokom ter (zelo neradi) odidejo domov.

Aktivni doživljajski teden Bioexo počitnic na Krvavcu od 11. do 16.7.2021
Ponudba vsebuje 5 nočitev (prihod nedelja, odhod v petek popoldan) s polnim penzionom (zajtrk, kosilo, večerja, vmesna pijača) v hotelu Krvavec.
V ceno so vključene tudi dejavnosti, ki jih organizira RTC Krvavec, za katere bodo otroci dobili tudi njihovega inštruktorja. (https://www.rtc-krvavec.si/si/dozivetje/poletni-park-7-aktivnosti)

Okvirni tedenski urnik dopoldanskih aktivnosti:
– nedelja: nastanitev, večerja, spoznavni večer
– ponedeljek: predstavitev živali, skrb za živali
– torek: pohod na Zvoh
– sreda: slackline
– četrtek: lokostrelstvo
– petek: pospravljanje in spust s tubo

V primeru slabšega vremena bomo poskrbeli za animacijo v prostorih hotela.

Otroci bodo pod nadzorom Bioexo animatorjev, med adrenalinskimi dejavnostmi pa bodo z njimi inštruktorju RTC Krvavec.

Dodatna brezplačna ponudba vsebuje tudi svež gorski zrak, lepo naravo, spoznavanje avtohtone flore in favne, razgled v dolino, zvok kravjih zvoncev in igro: ne stopi na kravjek.

V popoldanskem času bodo, kot so že navajeni, skrbeli za živali in jih mogoče celo predstavljali drugim gostom hotela, ter tako urili govorne sposobnosti, nadgrajevali znanje o živalih…
Večeri pa bodo rezervirani za prijateljska druženja, družabne igre, filme in pripravo na spanje.

Tabor bo primeren za otroke stare 9 let in starejše.
Cena 300€ za 5 polnih penzionov in animacijo
Rezervacije: TUKAJ

Rezervni termin za ta tabor se bo izpeljal, če bo dovolj prijav od 15. do 20.8.2021.

 Tabor za najstnike v Piranu na Morski biološki postaji

Na tem taboru, ki traja od nedelje do petka je vključen polni penzion, saj otroci prenočujejo na Morski biološki postaji. Poleg skrbi za eksotične živali, uživanju ob kopanju v morju in igranju različnih igric, obiščemo tudi Akvarij Piran, Muzej školjk in Razstavo eksotičnih živali v Piranu. Termin je namenjen starejšim otrokom v višjih razredih osnovne šole, kot tudi dijakom. Razpišemo ga le en teden, običajno je to drugi teden v juliju, število mest pa je zaradi zasedenosti dormitorija, kjer prenočujemo zelo omejeno.

Tabor na Razstavi Čudovite živali – Amazing animals Bled

Na tem taboru, ki traja od nedelje zvečer do petka je vključen polni penzion, saj otroci prenočujejo v bližnji vasi ali na Bledu samem.

Poleg skrbi za eksotične živali, uživanju ob kopanju v jezeru, obiskovanju bližnjih hribčkov in igranju različnih igric, obiščemo tudi čebelarstvo Ambrožič. Opcija je tudi obisk Pustolovskega parka na Bledu.

Termin je namenjen starejšim otrokom v višjih razredih osnovne šole, kot tudi dijakom. Razpišemo ga le dva tedna, običajno je to drugi in zadnji teden v avgustu, število mest pa je zaradi zasedenosti apartmajev, kjer prenočujemo zelo omejeno.

Otroci se pri delu z eksotičnimi živalmi naučijo njihove oskrbe, ker so pa vključeni tudi v dejavnost razstave, pridobijo tudi spretnost komuniciranja z obiskovalci, včasih tudi v tujem jeziku, običajno angleščini.

Izvajalci:

Organizatorka, Nika Leben mag. biologije, mentorica naravoslovnega krožka na OŠ Stražišče, izvajalka strokovnih delavnic in naravoslovnih dni na osnovnih in srednjih šolah, vodja počitniških dejavnosti od leta 2013.

Organizatorka in vodja animatorjev Jerca Starc biologinja, ima izkušnje z vodenjem v živalskih vrtovih, izvajalka strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva Bioexo na osnovnih in srednjih šolah.

Animatorka Lara Tavčar dijakinja Biotehniške srednje šole, ljubiteljica in rejka malih živali, še posebej glodalcev.

Animator Tilen Gimpelj, dolgoletni član društva Bioexo, končuje srednjo veterinarsko šolo, ljubitelj bogomolk.

Animator Luc Koprivc študent biologije, izkušnje z vodenjem v živalskih vrtovih, izvajalec strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva Bioexo na osnovnih in srednjih šolah.

Animatorka  Katja Konc študentka Biologije, animatorka počitnic društva Bioexo ter mentorica DŠB za področje herpetologije.

Animatorka  Maruša Fon študentka Biologije, Veterinarski tehnik izkušnje z delom oskrbnice v živalskih vrtovih, izvajalka strokovnih delavnic in naravoslovnih dni društva Bioexo na osnovnih in srednjih šolah.

Animatorka Nika Jagodic študentka biologije, izkušnje z animatorstvom v prejšnjih letih, ljubiteljica živali in rastlin.

KOVID-19 OBVESTILO

V skupini imamo le do 12 otrok mešano iz vseh razredov OŠ, največ jih je starosti okoli 8 do 10 let.
Glede širjenja Covid 19 je tako da preživljamo večino časa zunaj. Animatorji bodo testirani ali cepljeni.  Umivanje in razkuževanje rok pa je pri nas itak že zaradi dela z živalmi utečeno. Poleg tega bodo starši prejeli navodilo in obrazec glede možnosti okužbe, velja tudi, da v primeru slabega počutja in morebitnih znakov okužbe, otrok ostane doma.

Prijave sprejemamo elektronsko od 22.4.2021 naprej na povezavah ki so ob terminih in posebej pred opisi navedene.