ŽUŽELKE ZA PREHRANO – FEEDER INSECTS

Živa hrana je za nekatere prebivalce terarijev nujna

Živali, ki jih gojimo za hranjenje drugih organizmov imenujemo živa hrana. Gojimo jih v posebnih posodah imenovanih gojišča, živali pa imenujemo kultura. Čeprav gre za živali ki so namenjene prehranjevanju drugih živali je pomembna kakovostna prehrana ter ustrezna higiena, za zagotavljanje zdrave prehrane za naše eksotične ljubljenčke. Prednost žive hrane je, da se premika, kar spodbudi lovsko vedenje, zelo je pa pomembno da izberemo pravo prehrano in pravo velikost plena.

Večino teh žuželk je po naravi vsejedih, zato jih zelo enostavno obogatimo z vitamini, esencialnimi maščobnimi kislinami, minerali ter probiotiki. To je pomemben vir zdravja in dobrega počutja naših živali, ki živijo v umetnem, naravi zgolj podobnem okolju.

Tekom razstave bomo predstavili različne vrste živih žuželk za razstavo, začenši z najbolj osnovnimi, dodajali bomo nove in nove vrste tudi preko celega meseca.

Avtorica razstave je Nika Leben, sodelujejo največji slovenski dobavitelji žive hrane v Sloveniji: DS REPTILESTERARISTIKA MATIC MEDJA, LARVERO in SNAKE FOOD SLOVENIJA

Razstava bo potekala znotraj razstave Čudovite živali od 1. do 30.9.2021, ki je odprta vsak dan od 10. do 18. ure, ob petkih pa je možen tudi nočni ogled med 20. in 23. uro.