ČUDEŽNE ZVERINICE POTREBUJEJO POMOČ

Eksotične živali zdaj že tretje leto gostujejo na Bledu, saj smo jaz in moje živali našle tu svojevrstno zatočišče. Posvojene, rešene in najdene živali so potovale z mano po Sloveniji, začenši v Kranju, preko Krškega, Kopra in nazaj na Gorenjsko na Bled, kjer živi sedaj več kot 130 živali. Z ekipo in prostovoljci skrbimo, da so vse nahranjene, imajo dovolj vode in bivajo na primerni temperaturi, zagotavljamo jim tudi veterinarsko oskrbo. Tu v novih prostorih želimo pokazati živali na edinstven način, ki je kombinacija razstave, zatočišča in naravoslovnega muzeja.

Med živalmi tako najdemo zeleno anakondo, zelene legvane, burmanske, kraljeve in kratkorepe pitone, ameriške gože, orjaško krastačo, številne vrste orjaških ptičjih pajkov ter paličnjakov. Tu so še bradate agame, tepih pitoni, udavi ter še kar nekaj drugih vrst kač in kuščarjev, pa žabe, škorpijoni in nekaj prisrčnih puhastih živali – činčile, hrčki, skakači, deguji, morski prašički in kunci. Vsaka žival ima za sabo svojevrstno zgodbo.

Našim obiskovalcem te zgodbe predstavimo in povemo marsikatero zanimivost iz živalskega sveta, določene z dotikom spoznajo v živo zato je obisk svojevrstno doživetje. Marsikdo pri nas prvič premaga strah in predsodke pred temi živalmi

Konec lanskega leta smo se preselili na novo lokacijo, tako nas sedaj najdete na Ljubljanski cesti 13a na Bledu. Nismo več pri jezeru ampak bližje cesti, v bližini je kar nekaj parkirišč in nas tako zlahka najdete. Z novo lokacijo so za nas povezani tudi novi samostojni začetki. Izbrali smo si novo ime Čudežne zverinice – Magical Beasts Bled. Zakaj smo si izbrali tako ime? Ker je dejansko čudež, da smo preživeli težko obdobje karanten in omejitev, ker je naše mišljenje da je narava čudovita in čudežna z vsemi svojimi bitji in se nam čudeži v obliki donacij, prijateljskih obiskov in pomoči dogajajo čisto vsak dan.

Preživetje pa je v teh časih težavno, saj je treba poskrbeti za ogromno živali. Zavetišče deluje in živi izključno od vstopnin in prispevkov z delavnic. Te so bile v zimskih mesecih zaradi protikoronskih ukrepov močno omejene, tudi selitev na novo lokacijo je globoko posegla v finančna sredstva zavetišča. Zato smo se odločili, da vse ljubitelje živali nagovorimo in povabimo k doniranju finančnih sredstev, ki jih bomo namenili za:

  1. Izdelavo posebne ločene sobe za glodalce, kjer bi jim omogočili več tekanja in ločenost zaradi prezračevanja
  2. izdelava dodatnih terarijev za ptičje pajke in paličnjake, saj so živali sedaj slabših, manj primernih prostorih
  3. stroške ogrevanja, kjer zaostajamo s plačilom, za hrano ter oskrbo živali.

Vsi, ki bi nam želeli finančno pomagati, lahko svojo donacijo nakažejo na spodnji transakcijski račun:

Društvo Čudovite živali, Senožeti 42, Spodnja Besnica, 4201 Zgornja Besnica, SI56 6100 0002 5092 598, Delavska hranilnica Kranj.

Preko portala Gogetfunding, kjer poiščete akcijo z imenom Čudežne zverinice potrebujejo pomoč.

Sredstva bomo od 4. 3. 2022 zbirali tudi prek SMS sporočil na telefonski številki 1919 z geslom ANAKONDA5.

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo ANAKONDA5 na številko 1919 in prispevali boste 5 EUR  za Čudežne zverinice.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemach, A1 in T2.

Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na naslednji povezavi:

Zahvaljujem se vam za podporo naši akciji zbiranja pomoči za živali. Postanite del naše zgodbe!

Več na https://magicalbeasts.si/

Nika Leben